Creatieve, duurzame ondernemers gezocht

Alles in en rond Jonas’ vraagt om een aanpak die voelt als een fijn hotel. Hier woon je niet alleen, je leeft in heel Jonas’. Dat maakt dat alles is gericht op community. Zo zijn er diverse community spaces: een grote huiskamer, filmzaal, breakout rooms en het dakstrand. En buiten is er het plein en de rots die uitnodigen om samen te komen. In de plint van Jonas’ is er plek voor inspirerende bedrijven die duurzaam ondernemen. Ondernemers die passen bij het concept van Jonas’. Wat we daarmee bedoelen? Dat legt Job Koop van ‘MOOI lost op’ graag uit. En hij vertelt meer over de grootte en de bestemming van de units in de plint van Jonas’.

Passen bij de visie

Jonas’ is een stoer gebouw met een warm hart. Of je nu een bewoner, bezoeker of ondernemer bent, Jonas’ nodigt uit. Bij zo’n uniek concept hoort ook een speciale invulling van de commerciële units. Job vertelt: “In Jonas’ hebben we twee hoofdpijlers, namelijk duurzaamheid en community. Dat zijn twee dingen waar we naar kijken in onze gesprekken met potentiële huurders. We vinden het belangrijk dat de ondernemers écht passen bij de visie van Jonas’. Jonas’ heeft een BREEAM Outstanding certificaat. Als onderneming in Jonas’ is het dus vanzelfsprekend dat je affiniteit hebt met duurzaamheid. Dat wil zeggen dat je milieubewust onderneemt en duurzame producten verkoopt. Maar ook respect hebt voor de mensheid en de aarde, dus dat je een duurzame blik hebt op de toekomst. Bovendien moet je een toegevoegde waarde willen bieden aan de community, in het gebouw én in de wijk.”


 Image

7 units

Op de begane grond van Jonas’ liggen zeven unieke units. “Per unit hebben we nagedacht over de functie, waarbij de community een duidelijke rol speelt. Vooraan, dus dichtbij de Huiskamer, liggen units C.0.01 en C.0.02. Deze units hebben een brede stoep en liggen aan het water. Je hebt vanuit deze units dus een heel gaaf uitzicht op de haven en de bootjes die er liggen. Het is onze mooiste zichtlocatie, dus heel geschikt voor horeca. We zoeken horecaondernemers die iets willen bieden aan de community van Jonas’. Denk aan een concept als eten wat de pot schaft, dat je gemakkelijk iets gezonds kunt eten beneden als je in Jonas’ woont.”

 

“De middelste unit (C.0.03) is heel geschikt voor deelconcepten. Bijvoorbeeld een bakkerij of espressobar waar je ook een flexwerkplek kunt huren. Maar ook concepten die aansluiten op de locatie aan het water, zoals de verhuur van boten of sup-boarden, hebben een mooie toegevoegde waarde. Er zijn talloze ideeën die een mooie bijdrage kunnen leveren aan het community gevoel van Jonas’.”

“De achterste units (C.0.04, C.0.05 en C.0.06) zijn onder andere geschikt voor dienstverlenende bedrijven. Deze ruimtes zijn ook bereikbaar vanuit Het Bos van Jonas’. Het Bos is een patio met bomen tussen de varens. Een heerlijke rustige omgeving met verschillende zitplekken. Unit C.0.06, de grootste unit, heeft bovendien een souterrain. Dit zou ook een mooie ruimte kunnen zijn voor een yogastudio.”


 Image

Special van 40 m2

Unit C.0.07 is een special. Dit is een paviljoen van circa 40 m2. Het paviljoen ligt bij De Rots bij de hoofdingang van Jonas’. Dit is het middelpunt van Het Plein waar kleine evenementen kunnen plaatsvinden. Job legt uit dat het met het paviljoen net anders gaat: “Voor deze unit vragen we ondernemers om een motivatie c.q. businessplan in te dienen. Deze motivaties c.q. businessplannen worden vervolgens door ons team beoordeeld, zodat we kunnen bepalen aan wie het paviljoen als eerste wordt aangeboden. Zo hopen we op een creatieve invulling die het meest kansrijk is en het meest klopt op deze plek. Het moet iets worden waar bewoners op IJburg echt blij van worden.” Inschrijven voor de special kan op deze pagina.

Overzicht units

De commerciële units zijn allemaal uniek en hebben een oppervlakte die varieert van 40 tot 400 m². Ze worden casco opgeleverd. Alle aansluitingen zijn aanwezig en de ruimten worden gekoeld en verwarmd met een duurzame energievoorziening door middel van koude-warmteopslag.

Wil jij ondernemen in Jonas’?

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf als die creatieve, duurzame onderneming die wij zoeken? Laat dan je gegevens achter op de pagina ondernemen. Dan nemen de bedrijfsmakelaars van Jonas’ zo snel mogelijk contact met je op.

Naast MOOI lost op is Van der Linden Bedrijfsmakelaars betrokken bij de commerciële units van Jonas’. Je kunt ook bellen of mailen als je vragen hebt of wilt bezichtigen.

MOOI lost op | Job Koop | job@mooilostop.nl | 0636162718

Van der Linden Bedrijfsmakelaars | Joost Steinweg | j.steinweg@vanderlinden.nl | 0651440900 of 020-5712712

Of laat hieronder je gegevens achter

Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.