De Canyon


 Image

Vanuit De Huiskamer loop je door de ‘staart’ van Jonas’ en kom je in een hoge, kathedraal-achtige ruimte: De Canyon, misschien wel het meest spectaculaire vertrek van het gebouw. Als de zon op het water van het dakglas valt, geeft dit een schitterend effect in De Canyon. Vanaf de eerste verdieping kunnen de bewoners via het kronkelachtige bergpad helemaal naar Het Dakstrand. Een bijna sprookjesachtige route met een toegang tot elke verdieping. Zo bereik je op een bijzondere manier je woning, al kan je natuurlijk ook gewoon met de lift.

De Canyon en Het Bos vormen het centrale deel van Jonas’ en vormen vanaf de begane grond imposante atriums over alle verdiepingen. Dit geeft veel ruimte in de ‘buik’ van het gebouw. Het bergpad daalt haast meanderend af door De Canyon.

Wie hier straks woont, kan dwars door het gebouw heen langs de houten spelonken van de Canyon naar het spectaculaire Dakstrand lopen. Daar staan de ligstoelen al klaar rond het grote atrium. In Jonas’ bevinden zich verstrooid over de verdiepingen, gemeenschappelijke ruimtes waar bewoners kunnen sporten, vergaderen of hun verjaardag vieren.