Een droom komt uit: wonen aan de haven van IJburg

Al zo'n 12 jaar wonen Anya en Paul met veel plezier in IJburg. Uit hun appartement hoeven ze helemaal niet weg. Maar als ze ooit nog eens zouden verhuizen, dan zou dat zijn naar een plek bij de haven. Toen ze het project van Jonas' ontdekten, twijfelden ze geen moment.

Al scrollend op Instagram kwam Anya bij Jonas terecht, dat tot haar verbazing aan de haven van IJburg wordt gebouwd. “Toen ik me erin ging verdiepen, bleek het ook nog eens een duurzaam project te zijn”, gaat Anya verder. Jonas gaat voor het BREEAM Outstanding label als keurmerk. Daarmee wordt het een van de duurzaamste gebouwen van Nederland. Zo krijgt het driedubbel glas, duurzaam hout en beton en een energiezuinige warmtevoorziening. “Ik vind het voor mijzelf steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken”, legt Anya uit. “Nu hebben we nog twee auto’s, maar sinds kort heb ik een elektrische fiets. Daarmee gaat een van de twee auto’s weg. Bij het nieuwe appartement is überhaupt maar plek voor één auto. Dat past dus goed bij de dingen die ik zelf wil veranderen.”

De Villa: licht en open

De keuze voor het appartement was snel gemaakt. De Villa heeft namelijk uitzicht óp de haven. “We hebben nog even getwijfeld over de Duplex Strand”, licht Anya toe. “Maar van dat appartement ligt de leefruimte meer aan de binnenkant van het gebouw. Nu hebben we uitzicht op de haven.” Het appartement heeft drie woonlagen, met een glazen pui die zich uitstrekt over de drie verdiepingen.

Het stel koos ervoor om het appartement niet zelf in te delen, maar gebruik te maken van een al door de architecten uitgedachte indeling. “Het is voornamelijk gemak dat we hiervoor kozen”, vertelt Anya. “Nu hoef je niet zelf met een architect aan de slag. Bovendien scheelt het tijd. Als je kiest voor casco, moet je na oplevering nog aan de indeling beginnen.”Het betekent niet dat alles al vast ligt, legt Anya uit. “Je kunt bijvoorbeeld een wand verplaatsen of de keuken op een andere plek zetten. Maar door die glazen pui kun je ook weer niet heel veel aan de indeling veranderen. Nu we een stuk kleiner gaan wonen, vind ik het juist prettig als alles licht en open blijft.”

Altijd wat te doen

Het gebouw waar Anya en Paul straks – de oplevering staat gepland voor Q4 2021 – hun nieuwe thuis vinden, wordt ruim opgezet. Zo komt er een dakstrand, filmzaal, gezamenlijke ruimte met koffiebar en ruimtes om bijvoorbeeld yoga te geven of kleine festivals te organiseren. En IJburg zelf heeft al zoveel te bieden, vertelt Anya. “Het is een hele leuke diverse wijk, van jong tot oud. Met sportgelegenheden, vertier, horeca, en de supermarkt om je boodschappen te doen. En je hoeft niet ver om buiten te zijn. Je kunt naar het stadsstrand, de terrasjes bij de haven of zoals wij, fietsen richting Waterland of het Gooi. Tijdens een lang weekend komen wij bijna het eiland niet af. Alleen als je wilt shoppen, moet je het centrum in. Maar met een kwartiertje fietsen of met de tram ben je er zo.”

Een droom komt uit

Wil jij ook meer weten over het woningaanbod van Jonas’? Surf dan naar de woningzoeker en bekijk al het aanbod. Niets meer missen van dit project? Volg ons op Facebook en Instagram, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Leuke hotspots bekijken in IJburg? Lees dit blog.