In de keuken van de architect van Jonas'

Jonas’ is bijzonder. Dat hoeven we eigenlijk niet meer te vertellen. Maar welke mensen zitten er nu precies achter de fijne woonkamer, die geweldige Canyon en het indrukwekkende dakstrand? We gaan in gesprek met de architecten van Jonas’ – Jeroen Schipper en Patrick Meijers.

In het centrum van Rotterdam huist het bureau van Orange Architects. Een architectenbureau
opgericht in 2010 door Jeroen Schipper en Patrick Meijers. De oranje achterwand geeft kleur aan de karakteristieke ruimte – inmiddels werken meer dan 20 mensen bij Orange Architects.

De eerste wapenfeiten van de architecten vonden plaats in het buitenland, vandaar dat het bureau de oranje kleur geadopteerd heeft – daarmee geven ze bij buitenlandse opdrachtgevers kleur met hun Nederlandse roots.

Prijswinnaar

Met het winnen van de CTBUH Award, Best Tall Building Middle East & Africa 2016, met het project The Cube in Beiroet, Libanon, kregen ze ook meer aandacht in Nederland. Door vonden de architecten ook opdrachtgevers dichterbij huis. Jonas’ is één van de eerste Nederlandse ontwerpen die gerealiseerd wordt.

We gaan bij ze op bezoek en we zijn nieuwsgierig naar waar de inspiratie vandaan komt. Hoe het is om zo’n duurzaam ontwerp te maken? En wat maakt Jonas’ voor hen uniek?

Ook nieuwsgierig? Bekijk snel de video hieronder.

Wil jij ook meer weten over het woningaanbod van Jonas’? Surf dan naar de woningzoeker en bekijk al het aanbod. Niets meer missen van dit project? Volg ons op Facebook en Instagram, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Leuke hotspots bekijken in IJburg? Lees dit blog.