“De locatie aan het water van Jonas’ is geweldig”

Is het de plek aan het water, de bijzondere architectuur of het duurzaamheidsaspect? Elke koper heeft zo zijn eigen redenen om in Jonas’ te gaan wonen. Anouk Boering kocht een Duplex Strand in Jonas’. “Jonas’ ligt aan het haventje van IJburg, wat mij betreft de leukste plek van IJburg!”


 Image

Hoe ben je bij Jonas’ terechtgekomen?

“In de zomer van 2019 kwam het nieuwbouwproject Jonas’ voorbij op mijn tijdlijn van Facebook. ‘Wat een gaaf project’, dacht ik meteen. Aan het haventje van IJburg, het leukste plekje. Daarna verdween het project even van mijn radar, maar in januari 2020 kwam het weer voorbij op social media. Ik klikte door naar de woningzoeker en daar waren nog een aantal woningen beschikbaar. Ik maakte een afspraak met Sense, waar ik meteen een leuk gesprek had.”

En toen?

“Toen moest ik proberen om mijn financiering rond te krijgen, maar dat bleek nog best ingewikkeld bij de bank! Ik ga alleen in Jonas’ wonen en destijds was ik net begonnen met mijn eigen bedrijf. Toen kwam ik in aanraking met mijn ‘angel investor’. Hij investeert dus in mijn appartement in Jonas en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”

Wat trok je zo aan in Jonas’?

“Als voormalig expat heb ik over de hele wereld gewoond; onder meer in Bangkok, Saoedi-Arabië en Denemarken. Sinds 2011 woon ik weer in Nederland, in Amstelveen om precies te zijn, omdat mijn kinderen daar naar de International School of Amsterdam gingen. Inmiddels werd mijn vorige woning in Amstelveen te groot. Wat heb je nu eigenlijk nodig in je eentje? In het buitenland woonden we vaak in megagrote appartementen, maar je perceptie verandert. Eigenlijk heb je helemaal niet zoveel ruimte nodig. Helemaal niet in je eentje! De appartementen in Jonas’ waren perfect qua afmeting. Verder trekt nieuwbouw me heel erg aan: alles is splinternieuw en de eerste jaren heb je natuurlijk geen onderhoud. Ik heb een Duplex Strand op de 5e en 6e verdieping gekocht. De verdiepingshoge ramen vind ik prachtig! Verder vind ik het duurzame aspect van Jonas’ ook heel erg mooi. Overal is aan gedacht: vloerverwarming, vloerverkoeling… En niet te vergeten de locatie: aan het water. Dat is toch fantastisch? Wat is er nu niet oké aan Jonas’?”


 Image

Hoe sta je tegenover het community aspect van Jonas’?

“Ik ben heel erg benieuwd naar de deelauto’s. Misschien heb ik straks wel helemaal geen auto meer nodig! En het is ook wel een fijn idee dat als er iets is, er een hele community is waar je terecht kunt. Wat ik ook heel handig vind is de Huiskamer van Jonas’. Ik ben coach en ik help ondernemers met het focussen op groei in hun bedrijf. Afspraken kan ik dan gewoon in de Huiskamer doen!”

En de Logeerkamers zijn handig voor je kinderen…

“Precies! Een van de redenen dat ik dit appartement heb gekocht, is dat mijn zoons makkelijk kunnen blijven slapen. Dan boek ik gewoon een logeerkamer! Zo hebben ze toch ook hun eigen plek, ideaal.”

En wat vind je van de andere faciliteiten?

“Ik ben erg geïnteresseerd in een van de commerciële ruimten. Ik zie mezelf daar al helemaal zitten met mijn eigen bedrijf en andere inspirerende ondernemers! Ik ben ook heel benieuwd naar de Filmzaal en het Dakstrand.”


 Image

Maar, je woont dus al op IJburg. Hoe vind je het?

“Het leuke is dat ik regelmatig langs Jonas’ loop als ik boodschappen ga doen. Dan gluur ik even om te kijken hoe ver de bouw is. Het is fijn dat ik alvast kan wennen aan de plek en de omgeving. De connectie met de stad is fijn. In 15 minuten sta je op Centraal Station. Maar IJburg heeft ook heel veel leuks te bieden. Er zitten leuke ondernemers in de buurt en de connectie onderling is bijzonder. Ik kom bijvoorbeeld graag bij STIJLdepartment.”

Ben je je al aan het voorbereiden op de verhuizing?

“De keuken en de badkamer zijn uitgekozen en verder ben ik me aan het oriënteren. In mijn hoofd heb ik het plaatje wel compleet: een lichte gietvloer en een betonnen plafond. Ja, ik zie het wel voor me.  Medio 2022 ga ik er wonen, ik ben zo benieuwd! Ik heb eigenlijk gewoon heel lang voorpret!”

Wil jij meer weten over het woningaanbod van Jonas’? Surf dan naar de woningzoeker en bekijk al het aanbod. Niets meer missen van dit project? Volg ons op Facebook en Instagram, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.