‘Ik heb een warm hart en bied graag een luisterend oor’

Wonen in Jonas’ wordt een heerlijke cocktail van sociale evenementen, spontane ontmoetingen én manieren om je terug te trekken. De kersverse Community Manager Glenn Mulala staat in de startblokken, en vertelt over zijn visie voor het gebouw en de community: “We gaan voor een fijne, innovatieve plek met een sterk karakter.”

Over een paar weken vindt de sleuteloverdracht voor de eerste bewoners plaats. Glenn zit al vol ideeën. “Om te beginnen gaan we natuurlijk een grand opening borrel houden als zowel de kopers als huurders zijn verhuisd naar Jonas’. Maar ook daarna wil ik bijeenkomsten organiseren die verbinding stimuleren. Dat kunnen borrels zijn, filmavonden, maar ook workshops.” Zijn achtergrond in de muziekwereld – hij werkte ooit als artiestenmanager – komt hierbij goed van pas. “Ik ben zeker van plan om mijn netwerk in te zetten voor evenements in Jonas’.”


 Image

Naast het organiseren van entertainment, zorgt een Community Manager ook voor een algemeen stukje gastvrijheid, vertelt Glenn. “Deze rol past echt bij mij, omdat ik heel erg van contact met mensen hou. Ik kan echt mezelf zijn in deze baan. Van huis uit heb ik geleerd dat gastvrijheid en respect voor elkaar heel belangrijk zijn. Ik ga dan ook graag in gesprek met bewoners en denk met ze mee. Als ze behoefte hebben aan een kopje koffie of gewoon zin hebben in een korte babbel, dan sta ik voor ze klaar.”

Kunst & kids

Hoewel hij zelf niet op IJburg woont, is hij de afgelopen tijd op ontdekkingstocht geweest op de eilanden. “Ik heb met veel ondernemers gesproken en heb gemerkt dat er van alles te doen is in de buurt. Zo heb je Factor IJ, een heel tof uitleenmuseum en een culturele ontmoetingsplek waar je kunst kan uitlenen, lenen of kopen. En als je kinderen hebt, ga dan sowieso langs bij Coffee and Kids. Terwijl jij in alle rust een bakkie drinkt, kunnen de kleintjes er workshops volgen, Engelse les krijgen, tekenen, noem maar op.”
De plek waar Glenn straks het meest te vinden is, zal de LIVVIN Huiskamer zijn, het centrale hart van het gebouw. “Hier kijk ik echt naar uit, want het lijkt me een van de leukste, gezelligste ruimtes in Jonas’. Ik hoop dat er zowel bewoners van Jonas’ als mensen uit IJburg zullen komen. Dat geeft een leuke dynamiek” Bij de ontwikkeling van Jonas’ is er onder andere geluisterd naar ideeën van omwonenden, vertelt Glenn. “We gaan het hart van de mensen op IJburg proberen te vullen. Dat is een mooie uitdaging, maar eentje die mij persoonlijk erg aanspreekt.”

Nieuwjaarsduik

Naast zijn werk als Community Manager is Glenn vaak sportief bezig. Hij loopt hard, doet aan boksen en sinds kort heeft hij er een nieuwe hobby bij: zwemmen. “Ik heb pas recentelijk leren zwemmen, omdat ik als kind nooit zwemles heb gehad. Daar ga ik volgende zomer dus gretig gebruik van maken in de haven bij Jonas’ voor de deur! Of misschien doe ik al wel een Nieuwjaarsduik”, lacht hij.
Genoeg plannen dus voor de aanstaande Community Manager. Máár daar kan altijd nog wel wat bij, vindt hij. Dus moedigt Glenn iedereen in Jonas’ aan om hem te benaderen als ze ook iets willen organiseren. “Als bewoners zelf ideeën hebben voor evenementen, zoals workshops, feestjes, filmavonden, ga maar door, dan kunnen ze absoluut bij mij aankloppen. Ik heb een warm hart en bied graag een luisterend oor. Ik wil mensen helpen en samen groeien. Met z’n allen de community sterk houden, daar streef ik naar.”


 Image

OVER GLENN

Glenn (29) studeerde Media & Communicatie en heeft daarna in diverse sectoren gewerkt. Zo werkte hij op de social media afdeling van KLM, als artiestenmanager voor muzikanten én als bodyguard voor de Amerikaanse zanger Mario. Toen hij de vacature voor Community Manager zag, was hij meteen verkocht.
Zijn ouders komen uit Congo en hoewel Glenn in Ede geboren werd, maakte hij als kind enkele omzwervingen door Europa voor het gezin de Nederlandse nationaliteit kreeg. Inmiddels woont hij in Amsterdam Zuidoost en maakt hij plannen om binnenkort samen te gaan wonen met zijn vriendin. “Al ben ik straks natuurlijk elke dag in Jonas’ te vinden, dus praktisch woon ik daar dan ook een beetje…”