Winterse beelden van het unieke Dakstrand van Jonas’

Wat past er nou beter bij een gebouw dat Jonas’ heet? Water natuurlijk! Op deze plek op IJburg, een wijk die bestaat uit eilanden met fraaie kades en een rijke scheepsbouw- en havengeschiedenis, is het water op het dakstrand een onmisbaar element. Het water geeft het gevoel van een meanderende rivier.

 Image

 Image

 Image

Via de houten spelonken van de Canyon loop je naar het spectaculaire Dakstrand. Als je er naartoe loopt ervaar je hetzelfde gevoel als dat je naar de top van de duin loopt en ineens de zee voor je ziet. 


 Image

Het Dakstrand is voor alle bewoners van Jonas’. De Duplex Strandwoningen (koop) hebben bovendien een privé-terras die grenst aan het Dakstrand.


 Image

Op Het Dakstrand ervaar je het echte strandgevoel waar je kunt relaxen naast wuivend helmgras en een aantal bomen die zorgen voor sfeer, maar op ook voor verkoeling op een zomerse dag.


 Image

 Image

De keien die de bestrating vormen, zijn gelegd door vakmensen uit Portugal. Een heel precies werkje, waarmee ze de mooiste figuren en patronen kunnen creëren.


 Image

 Image

En uiteraard is er voor het dakstrand van Jonas’ ook nagedacht over duurzaamheid. De beplanting die de bijzondere ruimte aankleedt, is speciaal aangelegd voor vertraagde afvoer van regenwater. De bewegende waterlaag boven de canyon kan bovendien het glas koelen.

Het idee van wonen in een landschap legde partner-architect Patrick Meijers van Orange Architects al eens eerder uit op architectenweb.nl. “Van een canyon en bospatio tot bergpad en een van de eyecathers: het romantische Dakstrand. Het idee is om bewoners en bezoekers continu te prikkelen en uit te nodigen om op avontuur te gaan.”