5 x waarom Jonas’ duurzaam is

Jonas' is super duurzaam. Maar wat maakt het gebouw dan zo duurzaam? Vandaag zetten wij 5 duurzame Jonas’ weetjes voor je op een rijtje. Lees je mee?

 

Het is jou vast ook niet ontgaan dat Jonas’ super duurzaam is en daarom bekroond is met twee internationale awards. Nu denk jij vast: maar wat is er dan zo duurzaam aan het gebouw? We zetten 5 duurzame Jonas’ weetjes voor je op een rijtje.

#1 Energieneutraal
Het gebouw is volledig energieneutraal. Daarvoor worden zonnepanelen gebruikt. De duurzame energie wordt onder andere ingezet voor de installaties en verlichting, en lage temperatuur verwarming wordt voorzien met een aansluiting op het warmtenet.

#2 Lekker warm en comfortabel koel
Jonas’ heeft straks zowel vloerverwarming als -koeling. In de winter geniet je van een lekker temperatuurtje met als aanvulling de natuurlijke warmte van de zon die door de hoge ramen naar binnen schijnt. Dankzij de vloerkoeling hebben bewoners straks geen hinder van airco-onderdelen in de zomer en wordt het tóch comfortabel in de steeds warmere zomers.

#3 Verantwoorde materialen
Niet alleen de energie, maar ook de materialen zijn duurzaam. Het beton voor Jonas’ is CSC-gecertificeerd en het granulaat bestaat uit minimaal een kwart gerecycled materiaal, bijvoorbeeld uit bouwafval.

#4 Biodiversiteit
Als super duurzaam gebouw verwelkomt Jonas’ ook verschillende diersoorten. Om de habitatvereisten tegemoet te komen, is een reeks aan maatregelen ingebracht door Bureau Stadsnatuur. Zo komen er oeverplanten rondom Jonas’ en er worden in het water mosselriffen gecreëerd als een natuurlijke manier om de waterkwaliteit te verbeteren en de biodiversiteit te vergroten.

#5 Duurzame relaties
Last, maar zeker not least: Jonas’ vindt duurzame relaties belangrijk. Bewoners of bezoekers kunnen elkaar ontmoeten op verschillende plekken, zoals in de Huiskamer of de Filmzaal. Jonas’ heeft een bijzonder service, vergelijkbaar met die van een hotel, en een community met community managers.

Ben je nog niet zo bekend met de duurzame kant van Jonas’? Of wil je meer weten? ‘Duurzaam Gebouwd’ heeft een artikel geschreven met nog meer uitleg over hoe Jonas’ technische en sociale duurzaamheid combineert.

Duurzaam Gebouwd is hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid. Alle informatie over de markt, verduurzamingsopgaves, trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen vind je hier.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Vergeet ons bovendien niet te volgen op Facebook en Instagram. Vinden we leuk!