Jonas’ bekroond met twee internationale BREEAM Awards

Wist je dat Jonas’ op 2 maart is beloond met twee prestigieuze internationale duurzaamheids awards? Een groot compliment voor de ontwerpers. En voor de toekomstige bewoners een extra reden om trots te zijn op hun IJburgse nieuwbouwproject.

 

Naast dat Jonas’ één van de meest duurzame projecten van Nederland is, is Jonas’ ook een hoogwaardig thuis voor de bewoners én voor buurtbewoners. Het concept van dit gebouw richt zich namelijk op sociale interactie. Contact met elkaar zoeken wordt bij Jonas’ makkelijk gemaakt door verschillende voorzieningen. Denk aan het dakterras voor de bewoners, het openbare plein met speeltuin en ‘De Huiskamer’, waar iedereen in én rondom Jonas’ welkom is. Dit wordt als het ware een buurthuis voor de inwoners van IJburg. Genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten en dat maakt Jonas’ extra bijzonder.

”De buurtbewoners stonden duidelijk centraal in het ontwerpproces.”

Dat zorgde ervoor dat de juryleden van de BREEAM awards in Londen ook enorm enthousiast waren over Jonas’. Zij noemden het één van de meest opvallende inzendingen. “Naast de serie aan duurzaamheidsmaatregelen hebben de omgeving en de buurtbewoners duidelijk centraal gestaan in het ontwerpproces van Jonas’’, aldus het juryrapport.

De eerste prijs die Jonas’ in de wacht mocht slepen is de ‘Regional Award-Western Europe’. Een erkenning voor het unieke karakter van het gebouw Jonas’. De award bevestigd: er staat geen gebouw als Jonas’ in Amsterdam en omstreken.

Daarnaast mag Jonas’ zichzelf ook de trotse winnaar noemen van de ‘Homes-Design Stage Award’. Gericht om initiatieven te belonen die hun best doen om comfortabel en duurzaam wonen mogelijk te maken in een complexe stedelijk omgeving. Wederom kwam Jonas’ als beste uit de verf.

Internationaal goedgekeurd

BREEAM is een keurmerk om nieuwbouwprojecten te beoordelen op duurzaamheidsprestaties, in de brede zin. Dus behalve schone energievoorziening, zijn ook sociale relaties enorm belangrijk. Jonas’ ontving eerder al als tweede woongebouw in Nederland de Outstanding ontwerpcertificaat – met een bijzonder hoge score van 95,47%. Dit gaf het vertrouwen om mee te dingen naar internationale prijzen, met eerdergenoemde awards als uitkomst. Alle reden om trots te zijn!

Leuk om te weten: Jonas’ is ontworpen door Orange architects, ingenieursbureau ABT en Felixx Landscape Architects. We spraken de architect al eens over hun ideeën bij Jonas’. Bekijk de video hier.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit unieke (én award-winning!) gebouw met duurzaamheid en comfort in de hoofdrol? Er zijn nog een aantal woningen vrij! Neem een kijkje in onze woningzoeker.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Vergeet ons bovendien niet te volgen op Facebook en Instagram. Vinden we leuk!